Dorohoi News Logo

[VIDEO][FOTO] Spectacol de excepite la „Carnavalul Zapezii”

Dorohoi Carnavalul Zapezii

În întâmpinarea sărbătorilor de iarnă, vineri, 17 decembrie 2010, începând cu orele 18.00, pe scena Sălii Teatrului Dorohoi, a avut loc spectacolul de datini şi obiceiuri de iarnă „Carnavalul Zăpezii”, ediţia a XII-a, organizat de Clubul Copiilor şi Elevilor Dorohoi, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani şi al Primăriei municipiului Dorohoi, în parteneriat cu Palatul Copiilor Botoşani, Asociaţia „Mugurelul” şi Casa municipală de Cultură Dorohoi.
   Au participat elevi şi formaţii artistice de la Clubul Copiilor Dorohoi şi de la unităţile şcolare partenere:
     -    Orchestra „Mugurelul” sub conducerea muzicală a Prof. Marcel Dupu;
     -    Formaţii de dansuri populare, datini şi obiceiuri de iarnă de la Clubul Copiilor Dorohoi, în parteneriat cu Şcoala Nr.8 „M. Kogălniceanu”, având ca instructori pe instit. Leonid Enea şi prof. Constantin Dicu;
     -    Grupurile vocale „Junior”, „Voces” şi „Pro Folk”, instruite de înv. Paul-Ciprian Mihai;
     -    Trupa de teatru „Amicii”, cu sceneta “Fulgii copilăriei”, îndrumători prof. Irina-Maria Miron şi instit. Leonid Enea;
     -    Formaţiile de dansuri moderne „Gingles” şi „Electrik Purple”, instruite de prof. Constantin Dicu.
   Cu această ocazie, s-a organizat şi o expoziţie de pictură şi grafică, pregătită de prof. Daniel Puhăcel şi prof. Mihaela-Laura Bolohan.
   Au bucurat cu participarea la spectacol, în calitate de invitaţi: colindătorii de la Grădiniţa Nr.9 „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Dorohoi; Corul „Haris” de la Seminarul Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi, condus de Pr. Director Constantin Muha; colindători de la Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi şi Şcoala Nr.8 „M. Kogălniceanu” Dorohoi, instruiţi de Prof. Gabriel Ţipişcă.
    Primarul Municipiului Dorohoi, ing. Dorin Alexandrescu, a susţinut evenimentul oferind cadouri, din partea Primăriei şi a sponsorilor, tuturor copiilor care au urcat pe scenă, dar şi celor aflaţi în sală.
    La spectacol a fost prezentă şi Prof. Iulia Şlincu, Inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani.
    Scena Sălii Teatrului a fost decorată special pentru „Carnavalul zăpezii”, cu ajutorul  florăriei ,,Belle Bouquet” şi firmei ,,Tomiot Install”, iar prin parteneriatul cu S.A.M. „Ion Pillat” Dorohoi, s-au creat decorurile pentru piesa de teatru, obţinând un veritabil peisaj de iarnă. 
    Copii şi elevi de toate vârstele au oferit un program variat, cu muzică, dans, teatru, datini şi obiceiuri de iarnă, colorând scena cu entuziasm şi dinamism. (DorohoiNews.ro)



Autor: DorohoiNews.ro

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web